Το έχουμε γράψει εδώ και μήνες. Τίποτα δεν έχει γίνει.

Οι εργασίες όμως στην συμβολή της οδού Παντοκράτορος και της 25ης Μαρτίου, σε ένα σημείο από το οποίο περνούν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου και του 5ου Νηπιαγωγείου Πατρών, πίσω από το Αρχαίο Ωδείο, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα πρέπει να κάνουν τον κασκαντέρ για να πάνε για μάθημα, με δεδομένο ότι και η οδός Σωτηριάδου είναι κλειστή λόγω των αρχαίων που έχουν βρει εκεί, χωρίς οι εργασίες να έχουν ξεκινήσει ξανά.

Σε ανάρτηση του γονέας των σχολείων αυτών αναφέρει: «Για περισσότερο από 1 χρόνο, όταν ξεκίνησαν τα έργα πεζοδρόμησης της Παντοκράτορος, 200 παιδιά και νήπια ηλικίας 4-11 ετών, και οι γονείς τους, κινούνται καθημερινά μέσα στο εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο του Δήμου Πατρέων.

Τελευταία εργασία έγινε τον Μάρτιο 2023. Φθινόπωρο, νέα σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα, επιστρέφουν 200 παιδιά και νήπια. Ελπίζαμε ότι θα υπήρχε η ελάχιστη ευσυνειδησία. Βαλτωμένα τα πάντα, όπως χάθηκε όλη η άνοιξη, έτσι και όλο το καλοκαίρι.

Εγκατάλειψη, πρόχειρα σίδερα, παλέτες ως φράγματα, ελεύθερα οικοδομικά υλικά, πρόκες, φυτρωμένα βάτα, σκουπίδια, πινακίδες ετοιμόρροπες.

Αν συμβεί το οποίο ατύχημα θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες; Συνεχίζονται αναπλάσεις στις γειτονιές , αλλά υπάρχει αλήθεια νόημα για όσα και αν καλά γίνονται, όταν έξω από ένα σχολείο υπάρχει αυτή η κατάσταση... Διαμαρτυρίες πολλές και προς όλες τις κατευθύνσεις».