Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα, με δεκάδες πιστούς να έχουν περάσει από την ιστορική εκκλησία για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα και να ανάψουν ένα κεράκι.

Τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της μεγάλης εορτής της Παντάνασσας ο ναός γέμισε από πιστούς που πήγαν για να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε  ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστοµος.

Ο Ποιµενάρχης των Πατρών, χθες το απόγευµα, τέλεσε τον αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό, στον οποίο παρέστησαν ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, πλήθος ιερέων και εκατοντάδες Πατρινοί, οι οποίοι έσπευσαν για να καταθέσουν την ευλάβειά τους στην Θεοµήτορα.

Ο κ. Χρυσόστοµος µετά το πέρας του εορτασµού κατά την οµιλία του αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας πως µε την γέννησή της ξεκινάει το εκκλησιαστικό έτος ενώ µε την κοίµησή της ολοκληρώνεται. Ευχήθηκε σε όλους η Παναγία µας να µας κρατάει στην αγκαλιά της Εκκλησίας και µε τα χέρια της να µας δείχνει την σωτηρία.

Η έναρξη του προσκυνήµατος έγινε χθες το πρωί µε την έξοδο της θαυµατουργής ιεράς εικόνας της Παναγίας στα προπύλαια του Ναού και αναµένεται να συνεχιστεί και σήµερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας.

Στις 6:30 το απόγευµα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και ιερά παράκληση προς την Παναγία στην οποία θα προαστεί ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, που θα οµιλήσει. Μεθαύριο, εορτή της Συνάξεως των Θεοπατόρων Ιωακείµ και Άννης, θα τελεστεί ιερά πανήγυρη στο παρεκκλήσιο της Παντανάσσης στην οποία θα παραβρεθεί ο Μητροπολίτης Χρυσόστοµος.