Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι δεν θα κυματίσουν σημαίες της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι, σημειώνοντας ότι εναπόκειται στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να αποφασίσει αναφορικά με τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών.

«Προφανώς δεν πορεί να υπάρχει ρωσική σημαία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τουΠαρισού, νομίζω ότι υπάρχει συναίνεση [ως προς αυτό», δήλωσε ο Μακρόν στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Équipe. Και πρόσθεσε ότι η ρωσική σημαία «δεν έχει θέση» στην Ολυμπιάδα του 2024, την ώρα που η Ρωσία «διαπράττει εγκλήματα πολέμου, όταν απελαύνει παιδιά».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα επιτραπεί η συμμετοχή στους αγώνες σε Ρώσους αθλητές ο Μακρόν σημείωσε ότι αυτό δεν είναι απόφαση της χώρας που φιλοξενεί την Ολυμπιάδα, αλλά της ΔΟΕ. Εκείνη θα πρέπει να αποφασίσει ποια θέσει θα δώσει στους Ρώσους αθλητές, «που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προετοιμαστεί μια ολόκληρη ζωή [για τους αγώνες και δεν μπορούν να είναι τα θύματα» του καθεστώτος του Κρεμλίνου, όπως είπε. Τον Φεβρουάριο η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να μετάσχουν Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.