Το μάθαμε μέσα από ποιον άλλον;  

Από την ανάρτηση του Άρη Μπετχαβά που με τα post και τις φωτογραφίες του μας ταξιδεύει στην μηχανή του χρόνου και μας βάζει σε διάφορες άλλες ιστορικές περιόδους της Πάτρας.

Ο λόγος για την ιστορική ταβέρνα – οινοπωλείο του Γιαννόπουλου στην Άνω Πόλη (στην συμβολή της Μπουκαούρη και Γερμανού), η οποία σύμφωνα με ανάρτηση του Άρη Μπετχαβά έκλεισε μετά από 72 χρόνια.

"Για αυτούς που γνωρίζουν την έννοια της έκφρασης "ξεροσφύρι" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Άρης Μπετχαβάς. Κι ακολούθησαν αρκετές αναρτήσεις από κάτω με τον Γιώργο Κοτοπούλη να τονίζει ότι τέτοια καταστήματα – ρετρό θα έπρεπε με κάποιον τρόπο η πολιτεία και οι φορείς να τα στηρίζουν και να φροντίζουν να τα κρατάνε ανοικτά.

Κι πράγματι έτσι είναι. Πηγαίνοντας σε άλλες χώρες τόσο στην Δυτική, όσο και στην Κεντρική Ευρώπη, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να πηγαίνει σε τέτοια καταστήματα εστίασης ρετρό που έχουν κάτι να δείξουν από τα παλιά και που παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για αρκετούς ή έστω για μερίδα τουριστών.

Στην Πάτρα της ανάπλασης τέτοια μαγαζιά σαν αυτό που έκλεισε θα ενίσχυαν σίγουρα την όλη προσπάθεια για να γίνει επιτέλους η αχαϊκή πρωτεύουσα ένας τουριστικός προορισμός.

(Ο επιχρωματισμός της φωτογραφίας ανήκει στον Άρη Μπετχαβά και είναι από το αρχείο του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου).