Όταν ξεκινάτε να βγαίνετε με κάποιον, τα πράγματα είναι συναρπαστικά και αισιόδοξα. Κάθε αλληλεπίδραση είναι αναζωογονητική και ενδιαφέρουσα γιατί είναι κάτι που δεν έχετε βιώσει ξανά. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ευθυγραμμίζετε τα προγράμματά σας, ορίζετε ραντεβού και μοιράζετε τις δουλειές. Ακολουθείτε πια την δική σας ρουτίνα στην σχέση.

Ενώ η ιδέα της ρουτίνας ακούγεται βαρετή ή ακόμα και επιβλαβής για την σχέση, στην πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι ο εφησυχασμός κυριαρχεί και ότι ο δεσμός σας είναι καταδικασμένος.

Πώς ωφελεί η ρουτίνα την σχέση σας
Οι ρουτίνες παρέχουν γείωση, δομή, συνέπεια και σταθερότητα στις σχέσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ Σαμπρίνα Ρομανόφ, ψυχολόγος που ειδικεύεται στις σχέσεις.

Εξάλλου, το να έχετε μια σταθερή ρουτίνα μπορεί να σας κάνει να ανυπομονείτε για όλα αυτά που θα έρθουν. Διαφορετικά, εάν δεν σκοπεύετε να προγραμματίσετε ραντεβού και άλλες ρουτίνες με τον σύντροφό σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να περάσετε όσο χρόνο θα θέλατε μαζί, εξαιτίας των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων της καθημερινότητας.

Μερικοί από τους τρόπους που μπορεί να ωφελήσει τη σχέση σας περιλαμβάνουν:

Αυξημένη σταθερότητα
Ενώ ο αυθορμητισμός μπορεί να είναι συναρπαστικός, η άλλη πλευρά μπορεί να είναι αγχωτικά απρόβλεπτη. Οι ρουτίνες μας βοηθούν καθώς μας δίνουν σταθερότητα και εξοικείωση. Η σταθερότητα είναι βασικό συστατικό για τη διατήρηση μιας μακροχρόνιας δέσμευσης.

Ισχυρότερος δεσμός
Καθώς εσείς και ο σύντροφός σας διαμορφώνετε την ρουτίνα σας, μπορείτε να την προσαρμόσετε έτσι ώστε να λειτουργεί και για τους δυο σας και να καλύπτει τις προτιμήσεις και των δύο.

Αυτή η διαδικασία μάθησης μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού σας και στη βελτίωση της σχέσης σας.

Πιο ουσιαστικός ποιοτικός χρόνος
Οι ρουτίνες μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τον σύντροφό σας να περάσετε χρόνο μαζί ενώ συμμετέχετε σε δραστηριότητες που απολαμβάνετε και οι δύο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε περισσότερο ποιοτικό και πιο ουσιαστικό χρόνο.

Λιγότερο άγχος και συγκρούσεις
Η απρόβλεπτη συμπεριφορά μπορεί να είναι αγχωτική και μερικές φορές να οδηγήσει σε σύγκρουση, ειδικά εάν οι προσδοκίες ενός συντρόφου τελικά δεν ικανοποιηθούν. Η σταθερή ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του άγχους και των συγκρούσεων.

Πηγή: vita.gr