Μετά από πολλά χρόνια ο κορυφαίος και ιστορικός θεσμός του Πατρινού Καρναβαλιού θα εκπροσωπηθεί στην κορυφαία έκθεση της χώρας, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκπέμποντας μήνυμα εξωστρέφειας, προβολής και επικοινωνίας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα συμμετάσχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου έως και τη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, μέσω περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας   είναι να απευθύνει στους επισκέπτες της έκθεσης ανοικτό κάλεσμα κατά την περίοδο του Καρναβαλιού. Το κάλεσμα για φιλοξενία στη πόλης μας εκτός από το Καρναβάλι αφορά και στη γνωριμία των επισκεπτών με τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, πολυδύναμο κέντρο αφιερωμένο στο Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, που ήδη χτυπά η καρδιά του Καρναβαλιού και είναι πεδίο πλήθους εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών. Μάλιστα σύντομα θα μετατραπεί σε πολυδύναμο Κόμβο Εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, μαζί με την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά που τα συνοδεύει.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου στο Πετρωτό , οι στολές των τελάληδων, το λάβαρο, οπτικοακουστικό υλικό από το Καρναβάλι των Μικρών και από τις Μεγάλες παρελάσεις, θα διανεμηθεί έντυπο προωθητικό υλικό, σοκολάτες, κόμικς και πρωτότυπα αναμνηστικά  του Πατρινού Καρναβαλιού.