Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές) της πόλης μας. Καλούμε και προτρέπουμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά βιβλιοπωλεία για την προμήθεια των σχολικών ειδών.

Αντίστοιχα πρέπει να ενεργούν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ευελπιστούμε ότι καλλιεργούν κλίμα υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων προτρέποντας τους γονείς και τους μαθητές να προτιμούν την τοπική αγορά. Εξάλλου, η άριστη ποιότητα, οι προσιτές τιμές, η ποικιλία σχολικών ειδών, η άψογη εξυπηρέτηση που παρέχεται αλλά και το γεγονός ότι στηρίζεται η τοπική οικονομία, είναι βασικοί παράγοντες για τους οποίους αξίζει να προτιμούνται τα τοπικά καταστήματα.
Φίλε καταναλωτή,
Έρευνες που εκπονήθηκαν από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ), αλλά και Παγκόσμιες έρευνες υπολόγισαν ότι από τα 100 ευρώ που εισπράττονται ως έσοδα από ένα πολυκατάστημα (βιβλιοπωλείο) μόνο τα 11 ευρώ επιστρέφουν στην τοπική οικονομία.
Αντιθέτως, από τα 100 ευρώ που εισπράττονται από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο, στην τοπική οικονομία επιστρέφουν τα 55 ευρώ! Επίσης για κάθε θέση εργασίας που «δημιουργεί» μια πολυεθνική αλυσίδα χάνονται 2,5 θέσεις εργασίας από την τοπική αγορά. Υποστήριξε την πόλη σου, και το μέλλον των παιδιών σου.