Μετά από τις αυξήσεις που πλέον έχουν κυριαρχήσει στην αγορά της Πάτρας, στον κλάδο του γρήγορου φαγητού, σε πίτες, σουβλάκια, πίτσες, αλλά και σάντουιτς, φαίνεται ότι έρχεται η σειρά για αντίστοιχες ανόδους στην τιμή του καφέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αρκετοί επαγγελματίες με καταστήματα καφέ στις μεταξύ τους συζητήσεις έχουν θέσει το ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαγαζιών τους, στα πάγια έξοδα που ανεβαίνουν και στις ανατιμήσεις της πρώτης ύλης.

Όπως τονίζουν σε ότι αφορά το καφέ οι αυξήσεις σε γάλα, σε ζάχαρη, αλλά και στον καφέ, τις προμήθειες δηλαδή που παραγγέλνουν από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται υπάρχουν αυξήσεις εδώ και μήνες που ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 30%.

Ειδικότερα στο γάλο και στη ζάχαρη. Μέχρι όμως τώρα έκαναν απορροφήσεις τουλάχιστον στο καφέ, κάτι που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν, με δεδομένες τις ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν στις πρώτες ύλες στα είδη τροφίμων.  

Με βάση τις εκτιμήσεις παραγόντων της εστίασης η μέση τιμή του καφέ σε ένα κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας θα καθιερωθεί πλέον στα 4 ευρώ (από τα 3,50 ευρώ που έχει), ενώ ο καφές σε πλαστικό θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Ήδη ορισμένα μαγαζιά έχουν προχωρήσει σε κάποιες τέτοιες κινήσεις, έχοντας ως επιχείρημα τους ότι ο καφές στην Πάτρα είναι ο φθηνότερος σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις.

Πάντως οι όποιες αυξήσεις στον καφέ δεν πρόκειται να γίνουν μεμονωμένα, αλλά από γειτονιά σε γειτονιά ανάλογα με την περιοχή και αυτό τον σκοπό έχουν άλλωστε οι άτυπες συζητήσεις που γίνονται από καταστηματάρχες που έχουν τα μαγαζιά τους δίπλα – δίπλα.