Σε μία ξεχωριστή παράσταση πρωταγωνιστεί η πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη.

Η παράσταση λέγεται Strαtego και ανεβαίνει στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, σε μια παραγωγή του εν λόγω Δήμου και σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη.

Το έργο βασίζεται σε κείμενο του Αλέξανδρου Μούστα που συμμετέχει και στο καστ των ηθοποιών. Μαζί με την Πέτρα Μαυρίδη πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Χρήστου, ο Φώτης Λαζάρου, ο Πάνος Μπέκας, η Αναστασία Νταλιάνη και ο Κωστής Σαββιδάκης.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Σε ένα ερειπωμένο χωριό του Κοσσόβου, στρατοπεδεύει μία μικρή δύναμη στρατού, που η παράδοσή της είναι ζήτημα ωρών. Στο μεσοδιάστημα δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, θα γνωριστούν, θα αγαπήσουν, θα διδαχθούν ο ένας απ’ τον άλλον, θα ανακαλύψουν τους ίδιους και τον κόσμο και ύστερα θα αφεθούν∙ στον πόλεμο, στον θάνατο, στους δεσμούς αίματος, στις καταχρήσεις, στην ηδυπάθεια και σ’ όλα εκείνα τα παιχνίδια που μόνο το μυαλό ξέρει να παίζει. Παράλληλα μία σκοτεινή φιγούρα πλανάται.

Ένας άνδρας που ρίχνει την σκιά του πάνω απ’ τις ζωές όλων. Ένας ανώτατος αξιωματούχος που διαδραματίζει ύποπτο ρόλο. Ένα έργο που θέτει στο επίκεντρό του τον πόλεμο, τους ανθρώπους που επιμένουν υπό αντίξοες συνθήκες να διατηρούν τον πολιτισμό τους και την ειρήνη…για την οποία άλλωστε οι ήρωες του έργου αποφάσισαν να πολεμήσουν.

Διεύθυνση Παραγωγής: Γρηγόρης Κανδαράκης

Παραγωγή: Δήμος Πεντέλης

Εκτέλεση Παραγωγής: TEATRO NUEVO PRODUCTIONS ΑΜΚΕ

Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλη

6 & 7 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα: 20:30.