Ιούλιο και Αύγουστο θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό ο φετινός Σεπτέμβριος στο αεροδρόμιο του Αράξου, με κοντά στους 27.000 ξένους τουρίστες συνολικά να φτάνουν μέσω αυτού στην Δυτική Ελλάδα.

Ο Σεπτέμβριος φαίνεται ότι είναι ο μήνας των διακοπών για δεκάδες ξένους τουρίστες στην χώρα μας, επιλέγοντας τον κυρίως λόγω των χαμηλότερων μισθωμάτων που επικρατούν στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

Η Δυτική Ελλάδα, κρίνοντας τουλάχιστον μέσα από τις αφίξεις και τις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου, είναι ένας από τους προορισμούς που επιλέγουν συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών που θέλουν να περάσουν χαλαρά και ξεκούραστα τις διακοπές τους στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Έτσι με βάση το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Αράξου οι πτήσεις που θα αφιχθούν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας, θα φτάσουν συνολικά τις 91.

Αν σκεφτεί κανείς τις πτήσεις που καταγράφηκαν τον Αύγουστο που πέρασε και το ρεκόρ του φετινού καλοκαιριού (από 14 ευρωπαϊκά αεροδρόμια και 10 χώρες), διαπιστώνει εύκολα ότι η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο θα έχει μια μικρή μείωση, με τους ξένους τουρίστες να συνεχίζουν να έρχονται στη Δυτική Ελλάδα.

Οι Γερμανοί πάντα πρώτοι

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που θα έρθουν στον Άραξο θα φτάσει τους 27.000, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από την Γερμανία με 29 συνολικά πτήσεις από, πέντε μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια (Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ανόβερο και Στουτγάρδη (TUILFY), ακολουθεί στη συνέχεια η Πολωνία με 17 πτήσεις (από Βαρσοβία και μέσω Κροατίας με τις εταιρίες RYANAIR και ENTERAIR).

Προγραμματισμένες πτήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο θα έχουμε και από Βέλγιο (Βρυξέλλες), Ρουμανία (Τιμισοάρα), Ισραήλ (Τελ Αβίβ), Αυστρία (Βιέννη), Τσεχία (Πράγα), Σλοβακία (Μπρατισλάβα), Ιταλία (Μιλάνο) και από Λιθουανία (Βίλνιους).