Αντικείμενο δεκάδων σχολίων έγινε η ανάρτηση του γνωστού και αγαπημένου λογοτέχνη Κώστα Λογαρά με φωτογραφίες από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την παρακμή και την κατάντια που έχει υποπέσει το νεοκλασικό στολίδι της Πάτρας, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αισθητική και τους εξωτερικούς του χώρους, ενώ συνοδεύονται από αποσπάσματα που έχει γράψει ο λογοτέχνης στο διήγημα του «Σάββατα δίχως μύθο».

Το κείμενο κοιτάζοντας κανείς το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και όλη αυτή την φθορά, αλλά και τους βανδαλισμούς που έχει υποστεί, μοιάζει να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.  

 “... Πόλη ακρωτηριασμένη κι απειλητική - κατ' εικόνα της ζωής σου και ομοίωση- απ' όπου βιάζεσαι να βρεις μια δίοδο ανοιχτή για ν' αποδράσεις. Και με το δίκιο σου, γιατί οι πολιτείες στην ουσία είναι ανύπαρκτες αν δεν τις συντηρεί η μνήμη των ανθρώπων, αν δεν  μπορεί να ταξιδέψει μέσα τους ο χρόνος, αν λιγοστεύουν (καληώρα!) τα σημάδια τους που ανακαλούν στους ζωντανούς το παρελθόν τους"

 "... Άγγελοι μαυρισμένοι απ' την κάπνα κι άραχλοι, εγκαταλελειμμένοι στην αναπόφευκτη καταστροφή που πλησιάζει. Μα πριν προλάβουν να πετάξουν μακριά, θα καταρρεύσουν αργά ή γρήγορα μαζί με τα περίτεχνα υπέρθυρα, τα σκαλιστά γεισώματα, τα ακροκέραμα και τις κεραμωτές τους. Δείγματα μιας λεπτής αρχιτεκτονικής  και έκφραση της ζωτικής πνοής που φύσηξε απ' τη μεριά του Ιονίου, και που τα τελευταία ίχνη της ασφυκτιούν ανάμεσα στις υπέρογκες αρχιτεκτονικές... Ωστόσο, τα εναπομείναντα διατηρητέα μετατρέπονται σε καφετέριες και Τράπεζες, σε χώρους όπου σέρνεται η ανία κι αγωνία για τον πλούτο" 

 "..  και αποκομμένοι οι ζωντανοί απ' τον ομφάλιο λώρο, έρμαια σε μια πόλη άγνωστη σχεδόν που μας ξερνάει στην ερημιά της, πληρώνουμε καθημερινά το τίμημα...Μα ποιος ακούει τα αινίγματα της Σφίγγας που απειλεί και απειλείται με τον ίδιο αφανισμό έξω από τις ρημαγμένες πόρτες των παλιών σπιτιών; Κανείς... . Κι η  πόλη τελματώνει.. " ( "Σάββατα δίχως μύθο»).