Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της Τριών Ναυάρχων υπάρχουν και διάφορα ακόμα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των εργασιών που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους.

Τα ανέφερε σε επιστολή του στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κάτοικος της περιοχής για ένα άτομο που έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα και πλέον αδυνατεί να βγει από το σπίτι του και να έχει πρόσβαση στην κοινωνική ζωή.

Από το ξεκίνημα των εργασιών στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, πέρα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα μαγαζιά, αντίστοιχα και ακόμα περισσότερα είχαν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Βλέπετε στην Τριών Ναυάρχων δεν μένουν ούτε τόσοι φοιτητές, ούτε μόνο νεαρά ζευγάρια με μικρά παιδιά. Μένουν και αρκετοί ηλικιωμένοι – συνταξιούχοι που από τις αρχές του καλοκαιριού όταν ξεκίνησαν οι εργασίες (κυρίως από την Καραϊσκάκη και κάτω όπου ξεκινούν οι πολυκατοικίες), φοβούνταν να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς ο αγαπημένος τους πεζόδρομος που έκαναν την βόλτα τους, είχε γεμίσει από παγίδες εξαιτίας των εργασιών.

Τους ίδιους φόβους αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν μανάδες που έχουν παιδιά στα καρότσια ή μικρά παιδιά, αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο ή κυκλοφορούν με πατερίτσα. Υπάρχει έτσι ένας σημαντικός αριθμός μόνιμων κατοίκων που περιμένουν κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τετράγωνο τους, ελπίζοντας ότι τότε θα είναι ασφαλείς.