Στο "αμήν" έχουν φτάσει οι κάτοικοι που μένουν κοντά στο Κόμβο Κουρτέσι. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν η περιοχή τους έχει μετατραπεί σε γκέτο Ρομά, με τα επεισόδια να είναι σε καθημερινή βάση. Τα περισσότερα από τα επεισόδια αυτά αφορούν λογομαχίες και καβγάδες, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που το πράγμα έχει ξεφύγει και ακούγονται, σύμφωνα με τους γείτονες ακόμα και απειλές για καραμπίνες και πυροβολισμούς. 

Οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι εδώ και πάνω από δύο χρόνια οι διαρρήξεις σε οχήματα, αλλά και σε σπίτια ή καταστήματα είναι συνεχόμενες, ενώ αρκετοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει στο σημείο να φοβούνται για τη ζωή τους. 

Τις προάλλες μάλιστα έγινε και σοβαρό επεισόδιο με μαχαίρι. Τα περισσότερα από τα επεισόδια είναι μεταξύ τους αφού με βάση τα όσα λένε στη γειτονιά που ακούνε τους καβγάδες τους κάθε τόσο κάποιες από τις οικογένειες που βρίσκονται εκεί έχουν έρθει σε κόντρα με άλλες για άγνωστους λόγους. 

Επί της ουσίας η κάθε μια από αυτές τις οικογένειες έχει δημιουργήσει το δικό της στρατόπεδο, με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται στη μέση. Πέρα από τα επεισόδια που κάνουν κάθε τόσο, έχουν δημιουργήσει και διάφορες εστίες μόλυνσης, ενώ όπως αναφέρουν οι κάτοικοι η γειτονιά τους έχει γίνει πλέον χωματερή. 

Το κακό για τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι ενώ έχουν ειδοποιήσει αρκετές φορές την Αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, η τελευταία σπανίως παρεμβαίνει με αποτέλεσμα να έχει περάσει προς τα έξω το αίσθημα της ανομίας και της ατιμωρησίας.