Μπαίνουμε σε φουλ προεκλογική περίοδο όμως το κακό έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ποιο κακό; Αυτό με τα φυλλάδια, τις αφίσες και τα διάφορα φειγ βολάν που συναντάς πλέον παντού.
Από το καπό του αυτοκινήτου σου μέχρι και την πόρτα του διαμερίσματος σου ή την είσοδο της πολυκατοικίας σου. Να είμαστε όμως δίκαιοι. Το κακό δεν έχει να κάνει μόνο με την περίοδο των εκλογών, απλά τότε είναι που το φαινόμενο αυτό δείχνει ακόμα πιο έντονο.
Αφορά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες έως και διαφημίσεις επιχειρήσεων, δηλαδή καταστήματα εστίασης, εμπορικά μαγαζιά και φυσικά φροντιστήρια που πάντα αυτή την εποχή, αρχές Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ρύπανση που δημιουργείται στην πόλη.
Ειδικότερα όμως φέτος σε όλα αυτά έρχονται για να προστεθούν οι δεκάδες υποψήφιοι που κατεβαίνουν στις δημοτικές και στις περιφερειακές παρατάξεις ζητώντας τον σταυρό μας. Είναι πάνω από 2.000 μόνο στην Πάτρα και σκεφτείτε καθένα από αυτούς να βγάλει από ένα φυλλάδιο.
Κι φυσικά θα δούμε και τους επικεφαλής της κάθε παράταξης να έχει ο καθένας τους την δική του αφίσα, κολλημένη σε διάφορα κεντρικά και όχι μόνο σημεία της Πάτρας, να μένουν εκεί και μετά τις εκλογές, φιγουράροντας πιθανότατα έως στις επόμενες.
Όλα αυτά είναι παράνομα, απαγορεύονται εκ του νόμου στην θεωρία, αλλά στην πράξη ο νόμος πάει περίπατο. Με ευθύνη φυσικά και των φορέων της πόλης που όχι μόνο ανέχονται, συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την παρανομία. Αρκεί μια βόλτα άλλωστε στους δρόμους της Πάτρας για του λόγου το αληθές.
Κατά τα άλλα πράσινη πόλη και πράσινα άλογα...