Ο Πιέρρος Ανδρακάκος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα με αφορμή τη νέα σειρά του ΑΝΤ1, «Ο πρώτος από εμάς». Ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στα αποτελέσματα του ελληνικό metoo στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και στην παύση των παραγωγών τηλεοπτικών σειρών.

Τα τελευταία χρόνια στον θεατρικό χώρο υπήρξαν πολλε΄ς αποκαλύψεις για σκηνοθέτες που κακοποιούσαν τους ηθοποιούς τους, είτε λεκτικά είτε ψυχολογικά ακόμα και σωματικά κάποιες φορές. Σε σόκαραν όσα έχουν ακουστεί;

Εννοείται. Το να εκμεταλλεύεται ένας άνθρωπος την εξουσία του και την ευαισθησία που ξεκινά στη δουλειά είναι απαίσιο.

Επί μια δεκαετία στην Ελλάδα δεν υπήρχε παραγωγή τηλεοπτικών σειρών.

Εγώ ήμουν από τους τυχερούς, που έκαναν σειρές αυτή την δεκαετία. Δεν κρύβω όμως πως ήταν μεγάλο σοκ το 2011 όταν, με τους «Βασιλιάδες» στο MEGA, κάναμε 50% τηλεθέαση και ξαφνικά κόπηκε η σειρά. Για έναν χρόνο περίπου πιστεύαμε ότι μάλλον δεν θα υπήρχε ξανά δουλειά στην τηλεόραση, ότι θα έπρεπε να σκεφτούμε να κάνουμε ένα άλλο επάγγελμα. Ήταν τρομερό. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνες τις στιγμές. Μου δίνει τεράστια χαρά ότι πλέον γίνονται 40 σειρές στην τηλεόραση. Μακάρι να κρατήσει.