Μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία της Πάτρας θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές. Αυτό έχει τονίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος με φόντο τις ετοιμασίες για το ξεκίνημα των μαθημάτων που επί της ουσίας άρχισαν από την 1η του μήνα.

Ήδη και οι 180 σχολικές καθαρίστριες που προσλήφθηκαν από τον δήμο για την καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων έπιασαν δουλειά και αυτό γιατί οι δημοτικές υπηρεσίες έκαναν ότι χρειάζεται έτσι ώστε να μην χάσουν οι γυναίκες αυτές ούτε ένα ένσημο.

Οι ανάγκες στα σχολεία για την καθαριότητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αντιδημαρχίας, φτάνουν τις 218 στον αριθμό. Ο δήμος λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν είχε ζητήσει 180 από το υπουργείο.

Η κυβέρνηση εντέλει του έδωσε 147 και ο δήμος από την πλευρά του γνωρίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν για την καθαριότητα στα σχολεία αποφάσισε και αυτή την σχολική χρονιά να προσλάβει 180 με πλήρες ωράριο καλύπτοντας τα επιπλέον έξοδα.

Το πλήρες ωράριο των σχολικών καθαριστριών είναι στις έξι ώρες και αυτές τις μέρες που μεσολαβούν θα εργάζονται πυρετωδώς για την καθαριότητα στα σχολεία, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα τα συνεργεία του δήμου στον τομέα του Πρασίνου, αλλά και αυτά στον τομέα της Καθαριότητας θα δώσουν βάρος αυτές τις μέρες στα σχολεία, έτσι ώστε να προχωρήσουν όπου χρειάζεται σε παρεμβάσεις στα προαύλια και να τα ετοιμάσουν κατάλληλα για την υποδοχή των μαθητών.