Η καλοκαιρινή σεζόν για τα παραλιακά μαγαζιά γύρω από την Πάτρα, αλλά και από το Αίγιο, φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος της, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες που θα κάνει ο μήνας του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δώσει μια παράταση στο φινάλε τους.

Η κομβική ημερομηνία για το τέλος της σεζόν, έχοντας έναν ψυχολογικό κυρίως ρόλο είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου. Το άνοιγμα των σχολείων παραδοσιακά μειώνει την επισκεψιμότητα των παραλιακών μαγαζιών που από εκείνη την ημερομηνία και μετά δίνουν βάση κυρίως στα Σαββατοκύριακα, μειώνοντας το προσωπικό και τις ώρες της λειτουργίας τους τις καθημερινές.

Όμως αυτό που ελπίζουν οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης που έχουν παραλιακά μαγαζιά είναι ο Σεπτέμβρης και οι υψηλές θερμοκρασίες που θα κάνει σε όλη την διάρκεια του μήνα να τους δώσει την δυνατότητα να καλύψουν τη ζημία που τους είχε γίνει στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, τον Ιούνιο, όταν η αστάθεια του καιρού, με τις βροχές και τις συννεφιές που έκανε, δεν τους άφησε να δουλέψουν όπως ήθελαν.

Ανοίξαμε για να δουλέψουμε τρεις με τέσσερις μήνες και είναι ζήτημα αν δουλέψαμε πάνω από δύο» έλεγε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς τους επαγγελματίες. «Οπότε οι ζέστες του Σεπτεμβρίου, ίσως να είναι για μας το βάλσαμο για τις πληγές του Ιουνίου…».