Τον μπελά τους έχουν βρει όσοι ζουν κοντά στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στο τέρμα της Εφέσου, στο πάνω μέρος αυτής της οδού που ενώνει την συνοικία με τα Προσφυγικά.

Εκεί υπάρχει ένα τριώροφο ακίνητο που όπως γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής ο ιδιοκτήτης του ήθελε κάποια στιγμή να κάνει το ισόγειο ιχθυοπωλείο. Για άγνωστους όμως λόγους αυτό δεν έγινε, ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα πάντα με τους γείτονες, έφυγε για το εξωτερικό και από τότε το κτίριο αυτό ρημάζει.

Και κάπου εκεί ξεκινάει το μαρτύριο των γειτόνων που ζουν κοντά σε αυτό. Το κτίριο με την εγκατάλειψη που υπέστη έγινε σταδιακά στέκι τοξικομανών και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με την ανοχή όσων διαμένουν σε αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γείτονες του ακινήτου αυτού εκεί διαμένουν ρομά, όμως, από το κτίριο βλέπουν σε καθημερινή βάση να περνούν δεκάδες άτομα, πολλές φορές, σε κακή κατάσταση, έχοντας εμφανώς θέμα με τις εξαρτήσεις και τις ουσίες.

Οι φασαρίες και τα επεισόδια που γίνονται είναι αρκετά συχνά, με τη γειτονιά να είναι κάθε τόσο στο πόδι και την αστυνομία παρά τις ειδοποιήσεις που της έχουν γίνει από τους κατοίκους, να μην παρεμβαίνει.

«Φοβόμαστε με όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί. Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος» αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν την κατάσταση. «Το σκηνικό αυτό κρατάει χρόνια, αλλά γίνεται ολοένα και χειρότερο».