Οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και στους παιδικούς σταθμούς έχουν ξεκινήσει από την στιγμή που έχουν βγει τα μόρια από την ΕΕΤΑΑ για τις αιτήσεις που έχουν γίνει, όμως, όλα δείχνουν ότι και φέτος τα κενά που θα σημειωθούν θα είναι μεγάλα και θα υπάρξει ένας σημαντικός αριθμός νηπίων που θα μείνουν εκτός voucher.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές το μεγαλύτερο ψαλίδι θα είναι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, όπου εκεί ένα σημαντικό ποσοστό των αιτήσεων που έχουν γίνει θα μείνει εκτός των ευρωπαϊκών αυτών προγραμμάτων.

Οι αιτήσεις που γίνονται κάθε χρόνο για τα προγράμματα αυτά είναι μεγαλύτερες, οι ανάγκες έτσι περισσότερες, όμως τα κονδύλια που κόβονται από την κυβέρνηση ολοένα και πιο μικρά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στα βρέφη όπου εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αρκετοί εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν κάπου να αφήσουν το μωράκι τους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε ιδιωτικούς σταθμούς, είτε γυναίκες για να τους τα φροντίζουν τις ώρες που λείπουν.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα νήπια που θα μείνουν εκτός voucher, ενώ στην περίπτωση των ΚΔΑΠ το όλο θέμα είχε σαν αποτέλεσμα πέρυσι να οδηγήσει στο λουκέτο αρκετά από αυτά.

Στον Δήμο της Πάτρας πάντως τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γίνει ότι χρειάζεται από τον Κοινωνικό Οργανισμό και το Δημοτικό Βρεφοκομείο για να προστεθούν επιπλέον 300 θέσεις, όμως και πάλι ούτε αυτές φτάνουν αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες.