Στον «αέρα» είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση των 43 γωνιών ανακύκλωσης στην Πάτρα.

Οι υπηρεσίες του δήμου έχουν έτοιμη την μελέτη για την δημιουργία ενός δικτύου ανακύκλωσης που σκοπό έχει να προωθήσει την όλη διαδικασία και να καλλιεργήσει σε μεγαλύτερο βαθμού την κουλούρα αυτή στους δημότες.

Με βάση την μελέτη έχουν οριστεί τα σημεία – γωνίες που θα τοποθετηθούν οι έξυπνοί ημιυπόγειοι κάδοι οι οποίο θα έχουν χωρητικότητα από τρία έως και πέντε κυβικά λίτρα, έχοντας εσωτερικούς διαχωρισμούς για την ανάπτυξη ξεχωριστών ρευμάτων.

Οι κάδοι αυτοί έχουν το δικό τους λογισμικό, έχοντας έτσι την δυνατότητα να ειδοποιούν μέσω αισθητήρων τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου, σε πραγματικό χρόνο για το αν έχουν γεμίσει, έτσι ώστε η διαδικασία της αποκομιδής να είναι πιο εύκολη και αποδοτική. Οι 43 γωνίες ανακύκλωσης είναι χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες και τα σημεία που θα τοποθετηθούν είναι τα εξής:

Οι γωνιές ανακύκλωσης τύπου «Α» (τρία κυβικά μέτρα με δύο εσωτερικά χωρίσματα) θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία: πλατεία Νόρμαν, παραλιακό πάρκο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, πλατεία Ομονοίας, Πάρκο Ειρήνης, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, Βραχνέικα, πλατεία Αρόης, οδός Αριστοτέλους (S/M Σκλαβενίτης), πλατεία Πυροσβεστίου, Αρχ. Ιεροθέου & Σμύρνης. πλατεία Βορείου Ηπείρου, Ηρώων Πολυτεχνείου και Λευκωσίας, πλατεία Ταραμπούρα, πλατεία Μαρούδα,

Οι γωνιές τύπου «Β»  (πέντε κυβικά μέτρα με τρία εσωτερικά χωρίσματα) θα εγκατασταθούν στα σημεία: Ψηλά Αλώνια, Άγιος Ανδρέας, Πράτσικα, πλαζ ΕΟΤ, Ρίο-Δημαρχείο, Ιερού Λόχου και Μαραγκοπούλου (ΚΕΤΧ), Φιλίππου & Ολυμπιάδος με Ακρωτηρίου, Ετεοκλέους και Ματρόζου, Βελεστίνου και Κενταύρου (ΒΙΟΠΑ), Αυστραλίας και Κανελλοπούλου, Πανεπιστημίου και Αλεξανδρουπόλεως.

Οι γωνιές τύπου «Γ»  (με δύο κάδους πέντε κυβικών μέτρων με δύο εσωτερικά χωρίσματα) θα μπουν στα σημεία: πλατεία Ελευθερίας, Ηρώων Πολυτεχνείου και Επιδαύρου (HOTEL Δελφίνι), πλατεία Εργατικών, Στάδιο Παναχαϊκής, Νότιο Πάρκο, Οβρυά-Μεσσάτιδα, Πλατεία Γηροκομείου, Θερμοπυλών και Δεινοκράτους, Πλατεία Αμπελοκήπων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μαζί με τις 43 αυτές γωνίες έχουν προβλεφθεί και άλλα εννέα σημεία ανακύκλωσης που θα διαμορφωθούν στην επικράτεια του Πανεπιστημίου Πατρών, με το οποίο έχει υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό.