Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην συνοικία των Προσφυγικών με τα συνεργεία να έχουν μπει μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, αρχίζοντας από αυτό το σημείο.

Πρόκειται για το έργο που θα αναβαθμίσει τη συνοικία των Προσφυγικών και θα της δώσει μια άλλη πνοή, βγάζοντας την από την υποβάθμιση που έχει υποστεί και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες δημότες που έχουν μεγαλώσει στη γειτονιά αυτή να έχουν φύγει.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις που θα καλύψουν χρόνια κενά σε υποδομές, όπως για παράδειγμα το δίκτυο αποχέτευσης ή το δίκτυο υπόγειου ηλεκτροφωτισμού, ενώ παράλληλα θα δώσουν μια άλλη εικόνα και αισθητική στη συνοικία, χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της.

Είναι άλλωστε μια συνοικία που σύμφωνα με το σκεπτικό της δημοτικής αρχής πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου αφού διαθέτει στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλες γειτονιές όχι μόνο της πόλης, αλλά και γενικότερα της επικράτειας.

Σκοπός έτσι είναι να παραμείνουν τα προσφυγικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πολεοδομία, αλλά και την αρχιτεκτονική της συνοικίας, αλλά ταυτόχρονα να φτιαχτούν οι υποδομές για να δοθούν τα κίνητρα ώστε να επιστρέψουν πίσω στην γειτονιά τους όσοι έφυγαν τα τελευταία χρόνια.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ και οι παρεμβάσεις αφορούν όλη την οικιστική ενότητα των Προσφυγικών.