Συγκέντρωση σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν ετοιμάζουν και στην Πάτρα οι οργανώσεις και τα κινήματα που κρύβονται πίσω από τις «ουρές» που σχηματίζονται  έξω από το γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Όπως αναφέρουν κύκλοι που προέρχονται από αυτές τις οργανώσεις ήδη έχουν ξεκινήσει ζυμώσεις για τη ημερομηνία και τον τόπο που ενδέχεται να γίνει αυτή η συγκέντρωση.

Το μόνο που για την ώρα τους σταματά είναι ότι δεν έχουν την έγκριση για τέτοιου είδους κινητοποιήσεις από την επίσημη εκκλησία, με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών να κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι κατά των συγκεντρώσεων για την ταυτότητα.

Από την άλλη βέβαια είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας προβληματισμός στην εκκλησία για τις ταυτότητες και για αυτό επί της ουσίας δεν έχει πάρει επίσημη θέση, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς δηλώσεις που γίνονται από αρχιερείς, τονίζοντας ότι τα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τις ψηφιακές ταυτότητες για 666 και Αντίχριστους, είναι αστειότητες.

Πάντως, στην Πάτρα υπάρχουν γνωστοί εκκλησιαστικοί κύκλοι που ταυτίζονται με τις οργανώσεις και τα κινήματα αυτά και ουσιαστικά δίνουν έδαφος στις… αστειότητες αυτές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ραντεβού πλέον για την ανανέωση των ταυτοτήτων γίνονται μόνο τηλεφωνικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σε μεγάλο βαθμοί οι ουρές που υπήρχαν.

Ωστόσο, η ζήτηση για την ανανέωση ταυτότητας παραμένει μεγάλη με πάνω από 60 με 70 εκδόσεις να γίνονται σε καθημερινή βάση.