Την απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που κατηγορείται για εκβιασμούς πολιτών και άλλα αδικήματα, έλαβε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προτού να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την υπόθεση.

Παράλληλα, με την επιβολή της διαθεσιμότητας για τον ίδιο και τον 29χρονο γιο του, επίσης αστυνομικό -ο οποίος εμπλέκεται και εκείνος στην υπόθεση εκβιασμού και δωροληψίας- η Ελληνική Αστυνομία θα διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα περιστατικά που καταγγέλλονται, προκειμένου να εντοπιστούν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αξιωματικός συνελήφθη την περασμένη Κυριακή έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα, λίγη ώρα αφότου είχε αποσπάσει εκβιαστικά χρηματικό ποσό από επιχειρηματία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά.

Παράλληλα, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πάρει τις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, laptop και ηλεκτρονικούς υπολογιστές) του του διοικητή Α’ τμ. ΒΟΑΚ Χανίων και του γιου του, προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία που θα αποδείξουν την παράνομη δράση τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι άκουσαν τον εισαγγελέα να τους απαγγέλλει τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον αξιωματικό, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.