Τα πράσινα μήλα είναι παντός καιρού και εποχής. Είναι νόστιμα, πλούσιες σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και η τακτική κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε για την κατανάλωσή τους την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Η διατροφική αξία των πράσινων μήλων
Ένα πράσινο μήλο μεσαίου μεγέθους έχει :

  • 95 θερμίδες
  • 0 gr λιπαρά
  • 0 mg χοληστερόλη
  • 2 mg νάτριο
  • 25 gr υδατάνθρακες
  • 4 gr φυτικές ίνες
  • 19 gr σάκχαρα
  • 1 gr πρωτεΐνη

Τα οφέλη από την κατανάλωση πράσινων μήλων στην εγκυμοσύνη

Τα πράσινα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν σημαντικά οφέλη για διάφορες περιοχές του σώματος.

Δίνουν ενέργεια

Την περίοδο της εγκυμοσύνης οι ανάγκες του οργανισμού αυξάνονται για να μπορέσει το σώμα να φιλοξενήσει και να μεγαλώσει το έμβρυο. Τα πράσινα μήλα δίνουν ενέργεια την οποία η μέλλουσα μαμά χρειάζεται στην εγκυμοσύνη.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά όπως είναι τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλεςν καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν το σώμα εμποδίζοντας την βλάβη των κυττάρων.

Κάνουν καλό στη διαδικασία της πέψης

Η δυσκοιλιότητα είναι σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενισχύει την κινητικότητα του εντέρο και βοηθά συνεπώς στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Μειώνει το πρήξιμο

Το πρήξιμο στα πόδια μπορεί να γίνει ενοχλητικό την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τα πράσινα μήλα περιέχουν βιταμίνη C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει ανακούφιση και την αντιμετώπιση του πρηξίματος.

Αντιμετωπίζει τις πρωινές ναυτίες

Τα πράσινα μήλα έχουν γλυκόξινη γεύση που βοηθά στη μείωση του αισθήματος της ναυτίας στην εγκυμοσύνη.

Ισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου

Ο διαβήτης κύησης μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του εμβρύου και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Τα πράσινα μήλα λόγω των συστατικών που περιέχουν μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των σωστών επιπέδων ινσουλίνης στον οργανισμό.

Ποια είναι καλύτερα; Τα πράσινα ή τα κόκκινα μήλα;

Και τα δύο είδη είναι θρεπτικά και ωφέλιμα για τον οργανισμό. Τα πράσινα μήλα, ωστόσο, είναι καλύτερα για τη ρύθμιση του σακχάρου αλλά και για την επιδερμίδα η οποία την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να χάσει τη γυαλάδα της.