Το καλοκαίρι δεν τελειώνει και ο Σεπτέμβριος μπαίνει φουριόζος με υψηλές θερμοκρασίες που θα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τους καύσωνες που έκανε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, αλλά και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα από την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία στην Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο θα φτάσει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης καιρού Νίκος Θεοδοσόπουλος στους 38 με 39 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές.

Στην ενδοχώρα και στα ορεινά της κάθε περιοχής η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και αυτό το όριο.

Παράλληλα, η θερμοκρασία στην θάλασσα αναμένεται να φτάσει τους 29 βαθμούς, με τους λεγόμενους θαλάσσιους καύσωνες να ξεκινούν. Η κορύφωση του ζεστού κύματος του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει από τις 5 του μήνα και θα κρατήσει έως στις 8 Σεπτεμβρίου. 

Έτσι ύστερα από την μικρή αστάθεια που φαίνεται ότι θα χαρακτηρίζει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ασθενείς βροχοπτώσεις την Τρίτη και την Παρασκευή, η ζέστη επανέρχεται δυναμικά. Κι όπως φαίνεται έτσι θα κυλήσει στο μεγαλύτερο διάστημα του ερχόμενου μήνα.