"Αγγίζουν" τα 200 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έχουν καταγραφεί στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. και στο αρμόδιο γραφείο που έχει συσταθεί για το ζήτημα αυτό, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. 

Οι καταγραφές αυτές αφορούν από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο και έχουν να κάνουν με καταγγελίες που έχουν γίνει. Ο αριθμός αυτός είναι από μόνος του αρκετά μεγάλος, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με βάση τον συνολικό αριθμό των καταγγελιών από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, ο κάθε μήνας αντιστοιχεί σε περισσότερα από 25 περιστατικά. 

Τα περιστατικά αυτά αφορούν βία και χειροδικία και όχι απλά επεισόδια και διαπληκτισμούς. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα θύματα είναι γυναίκες, με πολλές από αυτές τις καταγγελίες να αφορούν εν διαστάσει ζευγάρια ή ακόμα διαζευγμένα, ενώ υπάρχουν και αρκετά περιστατικά που αφορούν παντρεμένα ζευγάρια που συνεχίζουν τον έγγαμο βίο τους. 

Οι καταγγελίες γίνονται κυρίως από τη γειτονιά ή από πρόσωπα που γνωρίζουν τι συμβαίνει στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού και όχι τόσο από τα θύματα τα οποία πολλές φορές επιλέγουν τον δρόμο της σιωπής απέναντι σε αυτό που βιώνουν. 

Κάτι που όμως τα τελευταία χρόνια πάει να αλλάξει λόγω της ενημέρωσης και της εκστρατείας που έχει γίνει κατά της βίας των γυναικών και γενικότερα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.