Μέχρι τις 20 με 25 Σεπτεμβρίου θα κρατήσει η καλοκαιρινή σεζόν για τα ξενοδοχεία της Αχαΐας, χωρίς δηλαδή να παίρνει παράταση έως στον Οκτώβριο όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και σε όλα τα top τουριστικά μέρη. 

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής μπορεί οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου να συνεχίζονται έως και στα τέλη Οκτωβρίου, όμως, οι επιβάτες που φτάνουν εκείνη την περίοδο είναι κυρίως Γερμανοί που έχουν προορισμό συγκεκριμένα ξενοδοχεία της Ηλείας. 

Στην Αχαΐα τα περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχεία αναμένεται να κλείσουν στα τέλη Σεπτέμβρη και αυτό που ελπίζουν είναι μέχρι τότε να έχουν μια κινητικότητα που φυσικά δεν θα είναι σαν αυτή του Αυγούστου, ωστόσο θα αντιστοιχεί σε μια ικανοποιητική πληρότητα. 

Το μεγάλο μειονέκτημα για την περιοχή της Αχαΐας σε ότι αφορά την περίοδο του Σεπτεμβρίου είναι ότι οι Έλληνες σταματούν τις διακοπές τους από τα τέλη Αυγούστου και μετά, κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες κρατήσεις γίνονται αφορούν κυρίως τους ξένους τουρίστες και αυτούς που πάνε διακοπές αναζητώντας χαμηλότερα μισθώματα στα δωμάτια που κλείνουν. 

Για την ώρα πάντως στα ξενοδοχεία της περιοχής υπάρχει ακόμα μια επισκεψιμότητα αφού το καλοκαίρι δεν έχει ακόμα τελειώσει και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να είναι σε άδεια και σε διακοπές, απολαμβάνοντας τις θάλασσες, τον ήλιο και τις παραλίες.