Θυμός, οργή και αγανάκτηση... 

Αυτά είναι τα τρία συναισθήματα που κυριαρχούν στους πατρινούς πλέον όταν περνάνε από το εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. 

Βαμμένοι τοίχοι, τσίχλες στο δάπεδο, χυμένοι καφέδες, διάσπαρτα σκουπίδια και διάφορες ομάδες ρομά να συχνάζουν στον χώρο, έξω από την είσοδο του πολιτιστικού αυτού μνημείου της Πάτρας που λέμε πλέον ότι θεωρείται το "στολίδι" του ιστορικού κέντρου της πόλης. 

Θεωρείται γιατί στην πράξη έχει πάψει προ πολλού. Αλήθεια τι κάνει ο δήμος για αυτή την κατάσταση; Τι κάνει η αστυνομία; Τι κάνουν οι φορείς, ακόμα και οι βουλευτές του νομού; Θα υπάρξει ένα τέλος σε αυτή την κατρακύλα; Ας υπάρξει κάποια παρέμβαση αφού κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται από το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού. 

Αν υπήρξε για παράδειγμα αυτό το σκηνικό έξω από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα το υπουργείο θα ανεχόταν τέτοιες εικόνες;  Δεν είναι υπερβολή.  Οι πατρινοί πλέον αποφεύγουν να περνάνε από τον εξώστη και τη στοά του θεάτρου. Σκεφτείτε τι θα κάνει ένας τουρίστας που μπορεί να περάσει από το σημείο...