Οι βανδαλισμοί σε διάφορα σημεία της Πάτρας συνεχίζονται και το γεγονός αυτό φέρνει και πάλι στο προσκήνιο ένα θέμα για το οποίο έχουν αναφερθεί αρκετές φορές πολλοί δημότες. 

Την ασφάλεια και την προστασία των χώρων αυτών με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης από τη στιγμή που το κράτος δεν προχωρά σε προσλήψεις. Η λύση αυτή είναι αναγκαία αφού μαζί με τους βανδαλισμούς που συνεχίζονται, υπάρχουν και οι διαφόρων ειδών κλέπτες, από τους κυνηγούς χαλκού και μετάλλου, μέχρι αυτούς που φτάνουν στο σημείο να κλέβουν παγκάκια. 

Το περιστατικό που έγινε στο Έλος της Αγυιάς και στην περιοχή της Πλαζ είναι χαρακτηριστικό, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Βανδαλισμοί και κλοπές έχουν καταγραφεί μόνο τους τελευταίους μήνες σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Στο Έλος της Αγυιάς που πρόσφατα έχει αναπλαστεί, στην Πλαζ της Πάτρας που έχουν γίνει διάφορες εργασίες, αλλά και στο Νότιο Πάρκο, σε κατασκευές και σε φώτα. 

Απαραίτητη είναι επίσης η φύλαξη και στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων αφού οι χώροι του είναι γεμάτοι από μπογιές, συνθήματα, σκουπίδια, ενώ κατά καιρούς διαμένουν εκεί διάφορα άτομα από άστεγους έως και ρομά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι ώρας παρά τα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς ο μοναδικός χώρος που φυλάσσεται από πλευράς δήμου, είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.