Το έργο για την συντήρηση των ιστορικών σκαλιών της Πάτρας έχει ξεκινήσει από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου και μετά από την παράδοση σε λειτουργία των σκαλιών της Τριών Ναυάρχων ακολουθεί η παράδοση των σκαλιών της Αγίου Νικολάου. 

Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου μπορεί από τις αρχές του καλοκαιριού να χρησιμοποιούνται από τον κόσμο και να υπάρχουν αρκετοί πατρινοί, φοιτητές, τουρίστες και επισκέπτες που κάθονται στα σκαλάκια του χαρακτηριστικού αυτού σημείου του κέντρου της πόλης, όμως, το έργο δεν είναι έτοιμο ακόμα. 

Έχουν προχωρήσει οι εργασίες στα σκαλάκια και στα κιγκλιδώματα που υπήρχαν, αλλά χρειάζεται να γίνει διαμόρφωση των χώρων του πρασίνου που υπάρχει εντός τους και στα μονοπάτια τους, ενώ ακόμα δεν έχει μπει ο φωτισμός που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το έργο. 

Επιπλέον θα γίνουν και διάφορες ακόμα εργασίες που θα βελτιώσουν την αισθητική του τοπωνύμιου,  ενώ παράλληλα μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου θα μπει πράσινο και δέντρα. Επίσης στο τέρμα των σκαλιών της Αγίου Νικολάου επί της 25ης Μαρτίου θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι κάτι που άλλωστε θα γίνει και σε πολλά ακόμα σημεία του κέντρου. 

Σημειώνουμε ότι μαζί με την συντήρηση των ιστορικών σκαλιών της Πάτρας η σύμβαση του έργου περιλαμβάνει και την ανάδειξη των  χώρων τους, με πράσινο και κυβόλιθους, κάτι που έγινε και στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων. Ωστόσο εκεί ακόμα δεν έχουν μπει φώτα.