Ελάχιστη ήταν η κίνηση για τους οδηγούς ταξί και το φετινό καλοκαίρι, με το πράγμα να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια του Αυγούστου, όπου οι φοιτητές είχαν φύγει, πολλοί είχαν πάει διακοπές και στην Πάτρα δεν υπήρχαν τουρίστες, όπως σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί ο Αύγουστος για την Πάτρα είναι ο χειρότερος μήνας στον κλάδο τους, εξαιτίας αυτής της έλλειψης που υπάρχει από πλευράς τουριστών και την μεγάλη αδυναμία που έχει η πόλη στον τουριστικό τομέα.

Όπως αναφέρουν εκεί που σε άλλες πόλεις οι οδηγοί κάνουν τον Αύγουστο έναν από τους καλύτερους τζίρους όλης της χρονιάς λόγω των τουριστών, στην Πάτρα βαράνε μύγες και ψάχνουν με το κιάλι τους επισκέπτες.

«Δουλεύουμε όλον τον χρόνο για να βγάλουμε τα έξοδα του Ιουλίου και του Αυγούστου, αυτό το γνωρίζουμε και δυστυχώς για μας συμβαίνει κάθε καλοκαίρι» αναφέρει σχετικά οδηγός ταξί που κάνει χρόνια αυτό το επάγγελμα.

«Έχουμε έτσι τα προβλήματα μας με την πτώση της κίνησης και την υποβάθμιση που έχει υποστεί ο κλάδος μας από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μετά, αλλά το πρόβλημα για μας στην Πάτρα είναι ότι αν εξαιρέσεις τους φοιτητές δεν υπάρχουν εξωγενές χρήμα πουθενά.  Αυτό που έχουν άλλες πόλεις χάρις στον τουρισμό».