Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, κάτω από τις σκάλες που οδηγεί στα Ψηλαλώνια και στα δύο τετράγωνα που μεσολαβούν μέχρι το ύψος της Καραϊσκάκη.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πριν από δύο μέρες περίπου ο εργολάβος ξεκίνησε να σκάβει τον δρόμο της Καραϊσκάκη στο ύψος της Τριών Ναυάρχων. Ο λόγος των εργασιών αυτών είναι ότι και στο οδόστρωμα ακόμα θα εγκατασταθούν κυβόλιθοι που θα θυμίζουν στους οδηγούς ότι υπάρχει η ήπια μορφή πεζοδρόμησης, έτσι ώστε να μην αναπτύσσουν ταχύτητα.

Με αυτόν τον τρόπο η Τριών Ναυάρχων θα έχει και μια ομοιόμορφη εικόνα από πάνω έως κάτω. Να υποθέσουμε ότι ανάλογες εργασίες θα γίνουν και σε κάθε οδόστρωμα που διαχωρίζει το κάθε τετράγωνο του πεζόδρομου; Αν ναι τότε μόνο και μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε ότι οι εργασίες σε όλη την Τριών Ναυάρχων έχουν ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά τους και ίσως εντέλει να πάρουν έως στο τέλος του έτους.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι είμαστε στην Κορίνθου, χωρίς να έχουν προχωρήσει οι εργασίες στο τετράγωνο Κανακάρη – Κορίνθου και ότι χρειάζεται να μπουν κυβόλιθοι στα τετράγωνα Κορίνθου – Μαιζώνος – Μαιζώνος – Ρήγα Φεραίου, Ρήγα Φεραίου – Αγίου Ανδρέος και Άγιου Ανδρέου – Όθωνος Αμαλίας, αλλά και στην Ρήγα Φεραίου και στο κομμάτι που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Όταν λοιπόν κάποιοι έλεγαν ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου μάλλον δεν γνώριζαν καν και τόσο καλά το έργο…