Η Παντοκράτορος είναι ο βασικός πεζόδρομος της ανάπλασης της Άνω πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία τρία χρόνια.

Η πεζοδρόμηση της έχει ολοκληρωθεί (εκτός από την είσοδο επί της 25ης Μαρτίου ), ξεκινώντας ακριβώς απέναντι από τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου και φτάνοντας στο ύψος της Λόντου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο πεζόδρομος που δεν είναι ήπιας μορφής, αλλά μιλάμε για μια πεζοδρόμηση καθαρής μορφής που σημαίνει ότι επιτρέπεται μόνο πεζοί και όχι οχήματα, είναι γεμάτος προτού καν ολοκληρωθεί το έργο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Κι όμως η πεζοδρόμηση της Παντοκράτορος θα μπορούσε να δώσει μια άλλη πνοή σε όλη την εκεί γειτονιά, αλλά και στην συνοικία της Άνω πόλης. Αν για παράδειγμα έπαυε στην Παντοκράτορος η παράνομη στάθμευση ο δρόμος αυτός θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα Ηφαίστου.

Ένας πεζόδρομος με τραπεζάκια και καθίσματα που θα ξεκινούν από την 25η Μαρτίου και θα φτάνουν έως στον Παντοκράτορα,  με τα κτίρια του εν λόγω κομματιού να παίρνουν μια άλλη εμπορική αξία. Κάτι ανάλογο ισχύει και  το κομμάτι της Ηλείας που έχει πεζοδρομηθεί.

Κι ας μην το ξεχνάμε (έτσι για να προλάβουμε κάποιους που έχουν τις αντιδράσεις τους), χωρίς να έχει αυτή την μορφή που πήρε η Ηφαίστου και να μετατραπεί χάρις στην πρωτοβουλία των καταστημάτων στην Πλάκα της Πάτρας, τώρα θα μιλάγαμε για μια έρημη περιοχή, δίχως ζωή.