Σημαντική πτώση έφερε στα παραλιακά καταστήματα γύρω από την Πάτρα, αλλά και γενικότερα στα μαγαζιά της Αχαΐας, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των βοριάδων που επικρατούν σε όλη την περιοχή.

Ο Αύγουστος, από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα και μετά έφερε μελτέμια και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης που διατηρούν μαγαζιά σε παράκτιες περιοχές γύρω από την Πάτρα, από τα Καμίνια έως και την Ροδινή, είναι γεγονός ότι δεν βοήθησε.

Παρόλα αυτά το προηγούμενο διάστημα ο Ιούλιος και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, κύλησε αρκετά καλά και η κίνηση ήταν αυξημένη από Πατρινούς, αλλά και από παραθεριστές, όπως και από ορισμένους ξένους τουρίστες που έμειναν σε ξενοδοχεία κυρίως έξω από την Πάτρα.

Σε γενικές γραμμές η περιοχή από το Ρίο έως τον Άγιο Βασίλειο έδειξε φέτος να παίρνει τα πάνω της κυρίως τις ώρες της ημέρας, ενώ καλά κύλησε το καλοκαίρι για τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται στην ακτίνα Αραχωβίτικα – Ψαθόπυργος – Ροδινή και Παναγοπούλα.

Στα Βραχνέικα η κίνηση ήταν αυξημένη κυρίως τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, με τον περισσότερο κόσμο να επιλέγει το μέρος κυρίως για το καφέ και το φαγητό του και λιγότερο για το μπάνιο του. Κίνηση είχαν το φετινό καλοκαίρι από πλευράς λουομένων και τα μέρη στην ακτίνα Καμίνια – Κάτω Αχαΐα

Στις πιο απομακρυσμένες παραλίες από την Πάτρα, προς την Δυτική Αχαΐα, η κίνηση περιορίστηκε κυρίως τα Σαββατοκύριακα και όχι τόσο τις καθημερινές, προφανώς λόγω του μεταφορικού κόστους.

Πάντως η σεζόν, με βάση τουλάχιστον τις θερμοκρασίες και ανάλογα με την σταθερότητα του καιρού , αναμένεται να συνεχιστεί έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.