Από 90% έως και 95% κινήθηκε ο μέσος όρος της πληρότητας στα εποχικά ξενοδοχεία της Αχαΐας για τον μήνα Αύγουστο, με τις κρατήσεις για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να κινούνται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για τους ξενοδόχους.

«Είναι μια περίοδος που κλασικά, τα ξενοδοχεία όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και γενικότερα τα ξενοδοχεία της χώρας μας γεμίζουν από επισκέπτες και αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η πληρότητα.

Έτσι έγινε και αυτόν τον Αύγουστο και μπορούμε να πούμε ότι ο μήνας αυτός κύλησε ικανοποιητικά και για τα εποχικά ξενοδοχεία της Αχαΐας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Την διαφορά στην αύξηση των κρατήσεων τον Αύγουστο δεν την έκαναν μόνοι οι ξένοι τουρίστες, ούτε ο εισερχόμενος τουρισμός, αλλά οι Έλληνες επισκέπτες. «Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών των Ελλήνων και φέτος είναι αρκετός κόσμος που επέλεξε κυρίως τα ηπειρωτικά μέρη σαν το δικό μας παρά τα νησιά.

Αυξημένη όμως ήταν η επισκεψιμότητα και από πλευράς ξένων τουριστών με τις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου να είναι κατά 10% με 15% περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου».

Οι πυρκαγιές έχουν κάνει ζημιά

Εκείνο όμως που έχει κάνει ζημιά το τελευταίο δεκαήμερο σε ότι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό δεν είναι άλλο από τις μεγάλες και πολλές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Έχει παρατηρηθεί μια σημαντική κάμψη σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας στις κρατήσεις από το εξωτερικό εξαιτίας των πυρκαγιών και γενικότερα αυτής της κατάστασης.

Όταν ο άλλος βλέπει στις ειδήσεις της χώρας του ότι η Ελλάδα καίγεται, δεν ψάχνει το που είναι το κάθε περιστατικό, αλλά αυτό που μετράει για εκείνον είναι η επικινδυνότητα, μικρή ή μεγάλη, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται….».