Ανακριβή και υπεύθυνα για τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, που πλήττουν την εικόνα της χώρας μας, χαρακτηρίζει το Μουσείο της Ακρόπολης σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ριφιφί» και «κλοπές νομισμάτων» από ανήλικα άτομα που εντοπίστηκαν, χθες βράδυ, στον εξωτερικό χώρο του.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, κ. Νικόλαο Σταμπολίδη, ο οποίος διέψευσε κατηγορικά τα εν λόγω δημοσιεύματα εκφράζοντας την έκπληξή του: «Είναι ντροπή που ορισμένα μέσα ενημέρωσης εξευτελίζουν τη χώρα στην οποία ζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος Καθηγητής Αρχαιολογίας προσθέτοντας με νόημα: «Πληροφορία που δε γίνεται γνώση και γνώση που δεν γίνεται σοφία, δεν έχει κανένα νόημα».

Ο χώρος της ανασκαφής όπου έλαβε χώρα το περιστατικό

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Αργά χθες το βράδυ κι ενώ το μουσείο ήταν κλειστό μπήκαν, μπήκαν στον αύλειο χώρο του έξι ανήλικοι και κατευθύνθηκαν στον χώρο της ανασκαφής όπου οι τουρίστες συνηθίζουν να ρίχνουν νομίσματα κάνοντας ευχές. Προφανώς σε αυτά τα νομίσματα αναφέρονταν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «ριφιφί», λέξη που παραπέμπει σε οργανωμένη απόπειρα κλοπής εκθεμάτων του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας.

Οι ανήλικοι έγιναν αμέσως αντιληπτοί από το προσωπικό ασφαλείας του Μουσείου το ειδοποίησε, ως όφειλε, την Αστυνομία και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες ενέργειες.