Είναι ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Πάτρας και βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.  

Ο λόγος για το νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αράτου και Κορίνθου, το οποίο ανήκει σε ιδιώτη και επί της ουσίας παραμένει κλειστό, χωρίς να λειτουργεί κάτι εδώ και πάνω από μια εικοσαετία.

Την τελευταία φορά που στο κτίριο αυτό λειτουργούσε κάτι ήταν τα γραφεία του ΟΑΕΔ. Από τότε που ο Οργανισμός αποχώρησε από εκεί για να πάει σε δικό του κτίριο στην Αγυιά, παραμένει ερμητικά κλειστό.

Πρόκειται όμως για ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά στολίδια της περιοχής μαζί με το νεοκλασικό του πρώην Αρχαιολογικού Μουσείου (λίγα μέτρα πιο κάτω στην Αράτου), αλλά και το νεοκλασικό που ανήκει στο ΚΤΕΛ στην Ρήγα Φεραίου.

Στο νεοκλασικό της Αράτου και Κορίνθου θα μπορούσε για παράδειγμα ένας επενδυτής να προχωρήσει στο άνοιγμα ενός μπουτίκ ξενοδοχείου, ενώ και ο Δήμος αν ήθελε θα μπορούσε να λειτουργήσει έναν εκθεσιακό χώρο μουσείου που θα έδενε με την ανάπλαση του κέντρου της πόλης.


Τι θέλουμε να πούμε; Έχουν απομείνει ελάχιστα νεοκλασικά στο κέντρο της Πάτρας σε σύγκριση με αυτά που υπήρχαν κάποτε. Αυτά που έχουν απομείνει ας φροντίσουμε ως πόλη με διάφορες πρωτοβουλίες φορέων να τα αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο.

Είναι κρίμα ένα τέτοιο κτίριο να ρημάζει και οι τοίχοι να έχουν γίνει «πίνακας» για να κάνουν τις μουντζούρες ή να γράφουν τα συνθήματα τους διάφοροι.