Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την επαναδημοπράτηση του έργου για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου, στην πλατεία Βουδ.

Πρόκειται για το έργο που είχε ξεκινήσει και προχωρούσε με αρκετά καλούς ρυθμούς, όμως, οι εργασίες σταμάτησαν όταν βρέθηκαν αρχαία, με αποτέλεσμα η εργολαβία πριν από σχεδόν έναν χρόνο να διαλυθεί.

Από τότε ο χώρος γύρω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο παραμένει περιφραγμένος και το έργο δεν έχει προχωρήσει. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής δεν θα αργήσει έτσι η στιγμή που οι εργασίες θα ξεκινήσουν και αυτή τη φορά θα ολοκληρωθούν.

Είναι ένα έργο που αρκετοί το είχαν ξεγραμμένο, όμως, ο δήμος μαζί με την περιφέρεια βρήκαν τον τρόπο για να το προχωρήσουν βάζοντας το στην τελική ευθεία, στο πλαίσιο όλων αυτών των εργασιών που έχουν γίνει στα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας.

Πάντως και φέτος οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους γονείς τους θα περάσουν μία μικρή ταλαιπωρία, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν με το λεωφορείο στην Ανθείας, κοντά στην πρώην ΑΒΕΞ, εκεί που στεγάζεται όλα αυτά τα χρόνια το σχολείο.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές του 12ου κατά κανόνα είναι από την περιοχή  των Υψηλών Αλωνίων, της πλατείας Βουδ και των γύρω περιοχών και η επιστροφή του σχολείου στην βάση του, θα είναι σίγουρα μια ανακούφιση για όλους, ακόμα και για τους εκπαιδευτικούς του.

Ελπίζουν οπότε από την ερχόμενη σχολική χρονιά, αυτή του ‘24 –‘25, εφόσον όλα πάνε καλά να κάνουν μάθημα στο νέο σχολικό κτίριο.