Ξεπερνά τα 10 χλμ το μέτωπο των δύο πυρκαγιών στα παράλια της Βοιωτίας, στον Kορινθιακό Κόλπο.

Μάλιστα, το πρώτο μέτωπο, που ξεκίνησε χθες το πρωί από τα Χώστια και το δεύτερο που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Ταρσό, βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, έχουν πάρει τέτοια κατεύθυνση ώστε να ενωθούν.
Ισχυροί άνεμοι και αναζωπυρώσεις

Στην περιοχή παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να ελέγξουν την έκταση της φωτιάς.

Το παρήγορο είναι ότι εκεί που περνούν οι φλόγες δεν υπάρχουν οικισμοί και κατοικημένες περιοχές, ωστόσο όμως τέτοιες περιοχές υπάρχουν προς την θάλασσα, όπου οι επίγειες δυνάμεις έχουν χαράξει μία τελευταία ζώνη άμυνας.

Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής είναι η πιθανότητα οι φλόγες, βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους, να πάρουν πορεία προς τον Ελικώνα και την Αρβανίτσα, όπου υπάρχει ένα σπάνιο δάσος, αλλά και οικισμοί.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις, όμως το ανάγλυφο δεν επιτρέπει να προχωρήσουν και να προσεγγίσουν τις φλόγες.

Ακόμη, στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά οι αναζωπυρώσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες, μέσα σε ελαιώνες και πευκόφυτη περιοχή και κατά περιόδους δημιουργούν μέτωπα τα οποία κινούνται απειλητικά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η κατάσταση παραμένει εφιαλτική. Οι αναζωπυρώσεις μαζί με τους ισχυρούς ανέμους δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, αλλά δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να σταματήσουμε την καταστροφή».

Πριν λίγο, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πρόδρομο και την παραλία Σαραντίου όπου είχε διακοπεί η συγκοινωνία, αποκαταστάθηκε πλήρως, αφού έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος από την περιοχή.