Μπάνια τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη θα κάνουμε φέτος, κρίνοντας όχι μόνο από την θερμοκρασία που θα υπάρχει στην όλη ατμόσφαιρα, αλλά και από την θερμοκρασία που θα έχει εντός της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, Νίκο Θεοδοσόπουλο, οι καύσωνες διαρκείας που σημειώθηκαν το φετινό καλοκαίρι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και μετά, αλλά και ο καύσωνας που διανύουμε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου, θα έχουν τις επιπτώσεις του στην θάλασσα.

Η ανεβασμένη θερμοκρασία ανεβάζει μεταχρονολογημένα κατά έναν μήνα περίπου την θερμοκρασία και στην θάλασσα και έχοντας ως δεδομένο ότι η θερμοκρασία στην θάλασσα αλλάζει μετά αρκετό χρονικό διάστημα, το νερό θα βράζει στην κυριολεξία τουλάχιστον έως στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα η θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο στις θάλασσες του Πατραϊκού και του νότιου Κορινθιακού (Αιγιάλεια) θα είναι ασυνήθιστα ανεβασμένη για την εποχή κατά τέσσερις με πέντε βαθμούς από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, φτάνοντας έτσι τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές θα ξεπερνούν ακόμα και αυτό το όριο.

Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για την επέκταση του Πατραϊκού, το Ιόνιο Πέλαγος. Οι ανεβασμένες θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το ότι στην στεριά ο υδράργυρος τον μήνα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι αρκετά ψηλά για την εποχή, θυμίζοντας καλοκαίρι, θα δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να συνεχίσει για αρκετό καιρό τα μπάνια του στις παραλίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο θα έχει μέγιστη τιμή τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή τέσσερις με πέντε βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της μέγιστης τιμής των περασμένων ετών που ήταν στους 29 βαθμούς Κελσίου, με το καλοκαίρι να παρατείνεται και το φθινόπωρο να αναμένεται πιο ζεστό από ποτέ.