Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙΑΣ της ιδίας Υπηρεσίας, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απειλή, εξύβριση, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταγγελίας, οι αστυνομικοί  της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, εντόπισαν οκτώ άτομα, που είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε δημόσιο χώρο, πλησίον καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά την διενέργεια του αστυνομικού ελέγχου, οι δυο κατηγορούμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, χτυπώντας τους με γροθιές και λακτίσματα, προβάλλοντας αντίσταση, ενώ παράλληλα τους εξύβριζαν και τους απειλούσαν. Ο ένας κατηγορούμενος αποπειράθηκε ακόμη να αφαιρέσει υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν τους δυο κατηγορούμενους στο Β΄  Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, όπου συνελήφθησαν, ενώ ο ένας συλληφθείς προκάλεσε φθορές σε πόρτα της αστυνομικής υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.