Ο Σασμός επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με τον τρίτο και τελευταίο κύκλο και η Βασιλική θα δει τη ζωή της να συνταράσσεται για ακόμη μια φορά. Στα νέα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς του Alpha θα δούμε την ίδια να αποκαλύπτει στον Νικηφόρο την ταυτότητα του πατέρα του. Μία κίνηση που προβλέπεται ολέθρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μάρας Σαρρή για το περιοδικό MyTV, τα γυρίσματα του Γ’ κύκλου αναμένεται να ξεκινήσουν – εκτός απροόπτου – τη Δευτέρα 21 Αυγούστου. Οι ήρωες ξαναπιάνουν το νήμα της ιστορίας από εκεί που το άφησαν το φινάλε της δεύτερης χρονιάς, με τη Βασιλική να δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο, μετά το τροχαίο ατύχημα.

Στην ίδια φάση βρίσκεται και ο Μαθιός, που τραυματισμένος από τη σφαίρα του Νικηφόρου μπαίνει εσπευσμένα στο χειρουργείο και έπειτα από λίγες ημέρες ανακτά και πάλι τις δυνάμεις του. Ο Αντώνης τον επισκέπτεται προκειμένου να μάθει τι έχει συμβεί, όμως ο Νικηφόρος του κρύβει την αλήθεια, φοβούμενος ότι κάτι τέτοιο θα διέλυε τη Βασιλική.

Η Βασιλική συγκινημένη από την κίνηση του Μαθιού, αποφασίζει να μιλήσει στον Νικηφόρο και πηγαίνουν μαζί στο δωμάτιο του τραυματισμένου για να κάνουν μία πολύ σοβαρή συζήτηση. Εκεί η γυναίκα τούς αποκαλύπτει τη μεγάλη αλήθεια: πως ο Μαθιός και ο Νικηφόρος είναι πατέρας και γιος. Οι δύο άντρες μένουν άφωνοι και ο νεαρός λίγο αργότερα γίνεται έξω φρενών.

Ο Νικηφόρος αρνείται να πιστέψει αυτό που του συμβαίνει και ουρλιάζει στη Βασιλική πως πατέρας του ήταν και θα είναι μόνο ο Στεφανής. Παρά τις προσπάθειες της γυναίκας να τον ηρεμήσει, εκείνος δείχνει να μην ακούει τίποτα και μάλιστα της θέτει ένα τελεσίγραφο: «Ή εμένα ή αυτόν! Διάλεξε ποιον θες να έχεις στη ζωή σου, γιατί ποτέ δεν πρόκειται να μας έχεις και τους δύο».

Τα λόγια του γιου της είναι σαν μαχαιριά στην καρδιά της Βασιλικής, που για ακόμη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο εξής για τους τρεις τους…