Με δυο συμβάσεις που υπέγραψε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς ολοκληρώθηκε η διαδικασία προμήθειας κάδων και σάκων για την κομποστοποίηση των οικιακών απορριμμάτων.

Η προμήθεια περιλαμβάνει κάδους των 240, των 310 και των 360 λίτρων, κάδους των 7-10 λίτρων για οικιακή χρήση, καθώς και βιοδιασπώμενους σάκους κομποστοποίησης.

Η συνολική δαπάνη αυτών των προμηθειών ανέρχεται στις 165.316 ευρώ και ο χρόνος παράδοσης ορίστηκε στους έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που σήμερα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ είναι ένας βασικός στόχος στην πολιτική μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων» ανέφερε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε:

«Αξιοποιούμε κοινοτικούς πόρους και προχωράμε σε χωριστή διαλογή οικιακών απορριμμάτων (αποφάγια) που θα αξιοποιηθούν για την παραγωγή κόμποστ κι βιοαερίου. Είναι ένα σημαντικό βήμα για το οποίο προετοιμάζουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας και ταυτόχρονα ζητάμε την συνδρομή των συνδημοτών που πρέπει να βαδίσουν στη σύγχρονη λογική της οικιακής κομποστοποίησης. Δεν αρκεί να μιλάμε για την κλιματική κρίση και την αλλαγή του μοντέλου της ζωής μας, οφείλουμε να αναλάβουμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης μας», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.