Επιτέλους, μετά από αρκετούς μήνες, από τον περασμένο Οκτώβριο σχεδόν, το έργο για τη συντήρηση των σκαλιών της Τριών Ναυάρχων ολοκληρώθηκε και έτσι οι σκάλες άνοιξαν για τους πατρινούς.

Οι πατρινοί μετά από τόσους μήνες έχουν την δυνατότητα να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν τις σκάλες προς τα Ψηλαλώνια (στην πρώτη περίπτωση) και στην Τριών Ναυάρχων (την δεύτερη) και σε γενικές γραμμές να απολαμβάνουν ένα από τα νεότερα πολιτιστικά μνημεία της πόλης τους.

Το έργο στις συγκεκριμένες σκάλες είχε αρκετές τεχνικές δυσκολίες που δεν είχαν ληφθεί αρχικά υπόψη και που καθυστέρησαν τις εργασίες για αρκετούς μήνες, ενώ συνδυάστηκε και με τις εργασίες που ξεκίνησαν λίγους μήνες μετά στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, στο πλαίσιο της ανάπλασης της Άνω πόλης.

Πλέον μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και με δεδομένο ότι οι εργασίες στις σκάλες της Αγίου Νικολάου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, θα απομένουν αυτές στις σκάλες της Πατρέως και στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως απαιτεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της συγκεκριμένης εργολαβίας.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τις σκάλες εργασίες έγιναν και στο μπαλκόνι των Υψηλών Αλωνίων (στον χώρο δηλαδή που οδηγεί σε αυτές), ενώ μπήκαν κυβόλιθοι στο δρομάκι που ξεκινά από το αλσύλλιο και φτάνει στο πολεμικό καταφύγιο.

Δείτε φωτογραφίες: