Κλειστό παραμένει για ένα ακόμα καλοκαίρι το… μπαλκόνι στο Κάστρο της Πάτρας, πάνω ακριβώς από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

Πρόκειται επί της ουσίας για την βορειοδυτική πλευρά του Κάστρου της Πάτρας που είναι κλειστή από την περίοδο του 2013, όταν με σχετική απόφαση οι αρμόδιοι του υπουργείου Πολιτισμού ζήτησαν από την αστυνομία να προφυλαχθεί ο χώρος.

Η απόφαση αυτή είχε παρθεί γιατί ο χώρος αυτός έτεινε να γίνει το στέκι διαφόρων αντιεξουσιαστικών ομάδων, αλλά και με το επιχείρημα ότι είχαν παρατηρηθεί μια σειρά βανδαλισμών και φθορών.

Ωστόσο, το μπαλκόνι του Κάστρου της Πάτρας είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της Άνω πόλης και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορεί να αποδείξει ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά έχει την δυνατότητα να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.

Τι θέλουμε να πούμε; Όταν η ανάπλαση της Άνω πόλης ολοκληρωθεί η περιοχή αυτή θα αποτελέσει με βάση τον στόχο που έχει επιτευχθεί ένα πόλο επισκεψιμότητας ο οποίος θα δώσει μια άλλη δυναμική στον αστικό περιηγητικό τουρισμό της Πάτρας.

Μήπως οι αρμόδιοι τότε θα πρέπει να σκεφτούν ξανά την απόφαση που είχαν πάρει πριν από μια δεκαετία και να ανοίξουν ξανά στους επισκέπτες και στους πολίτες, την βορειοδυτική πλευρά του Κάστρου της πόλης;

Θα είναι ένας επιπλέον πόλος επισκεψιμότητας, αλλά και ταυτόχρονα ένας χώρος για ξεκούραση και αναψυχή για τις ομάδες των τουριστών και τους πολίτες που θα περιπλανιούνται στα σημεία αναφοράς και στα αξιοθέατα της Άνω πόλης.