Ο καύσωνας και τα 38άρια επανέρχονται στην Πάτρα και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει από τις 15 Αυγούστου και μετά, κρατώντας έως και τις 27 του μήνα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του έμπειρου μετεωρολόγου Νίκου Θεοδοσόπουλου πιο καυτές ημέρες του καύσωνα που έρχεται θα είναι το πενθήμερο από 19 έως και 23 Αυγούστου όπου εκεί ο υδράργυρος θα χτυπήσει τα επίπεδα του περασμένου καύσωνα του Ιουλίου.

Στην Πάτρα και στις παράκτιες περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας η θερμοκρασία θα φτάσει το διάστημα αυτό τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό των δύο αυτών νομών ο υδράργυρος θα ανέβει στους 40 με 41 βαθμούς.

Στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία η θερμοκρασία θα ανέβει στους 42 βαθμούς και κατά τόπους στους 43. Πριν από τον καύσωνα που θα κρατήσει έως τις 27 Αυγούστου, ο καιρός έχει ηλιοφάνεια με βοριάδες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα λείψουν κάποια στοιχεία καιρικής αστάθειας που χαρακτηρίζουν το φετινό καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου οι βοριάδες θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα βροχών στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Δυτικής Στερεάς. Πάντως, από τις 15 έως τις 27 Αυγούστου το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο ήλιος, οι βοριάδες, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα βροχής.