16 επιχειρήσεις της Τριών Ναυάρχων, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλαν εξώδικο στον Δήμο και στην ανάδοχο εταιρεία που προχωράει τις εργασίες στον πεζόδρομο.

Το εξώδικο αναφέρεται σε καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών, ενώ οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που υπογράφουν την αναφορά είναι στο τετράγωνο της Κανακάρη με Κορίνθου και κάποιες από αυτές του τετραγώνου Καραϊσκάκη – Κανακάρη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επιχειρήσεις αυτές εκτός από την καθυστέρηση των εργασιών τα έργα στα σημεία που έχει περάσει ο εργολάβος δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Παράλληλα οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, έχουν αποφέρει ζημίες στις επιχειρήσεις τους. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή τονίζει ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και ότι η καθυστέρηση έχει σημειωθεί μόνο στο τετράγωνο της Κανακάρη – Κορίνθου εξαιτίας των υπόγειων καλωδίων της ΔΕΗ.

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι οι επιχειρήσεις είχαν συμφωνήσει εξ αρχής για τις εργασίες αυτές, ενώ από την πλευρά του δήμου έχει τηρηθεί αυτό που είχε ειπωθεί για είκοσι με τριάντα ημέρες σε κάθε τετράγωνο του πεζόδρομου.

Σημειώνουμε ότι οι εργασίες αυτή τη στιγμή έχουν σταματήσει περίπου στο ύψος της Κορίνθου, ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου όταν ο εργολάβος φτάσει στο ύψος της Όθωνος Αμαλίας.