«Χρυσές» είναι οι ξαπλώστρες στις κοντινές παραλίες της Πάτρας για το δημοτικό ταμείο, δίνοντας έτσι στον δήμο και τους ανάλογους πόρους, τουλάχιστον με βάση τα όσα αναφέρονται στο "Διαύγεια".

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν ανέβει στην σελίδα του "Διαύγεια" το κόστος για τις ξαπλώστρες στις παραλίες του Ρίου και του Ακταίου είναι στα 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Το ίδιο ποσό ισχύει και για τα καταστήματα ή τις καντίνες που βάζουν ξαπλώστρες στις παραλίες των Δαφνών (Μποζαΐτικα) και του Καστελόκαμπου (στο "Διαύγεια" δεν υπάρχει διαχωρισμός στις συγκεκριμένες παραλίες).

Στα 10 ευρώ το τετραγωνικό είναι οι ξαπλώστρες και για την παραλία του Αγίου Βασιλείου, ενώ η ίδια τιμή ισχύει και για τις παραλίες των Βραχνεΐκων, των Αραχωβιτίκων, του Ψαθόπυργου και της Ροδινής.

Το ποσό των 10 ευρώ είναι το ακριβότερο από το αντίστοιχο που έχουν επιβάλει οι άλλοι παράκτιοι δήμοι της Αχαΐας, η Αιγιαλεία και η Δυτική Αχαΐα, παρόλο που θεωρούνται και πιο τουριστικά μέρη.

Στην Αιγιαλεία ο μέσος όρος της τιμής του τετραγωνικού για τις ξαπλώστρες είναι στα 9 ευρώ, ενώ στην Δυτική Αχαΐα δεν ξεπερνάει τα 5 ευρώ, ανάλογα με την κάθε παραλία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ποσών αυτών πάει στην Κτηματική Υπηρεσία, δηλαδή στο κράτος και αυτό που απομένει στα δημοτικά ταμεία.

Κι κάτι που αξίζει να αναφέρουμε το οποίο κινεί σίγουρα την περιέργεια: Στο "Διαύγεια" δεν αναφέρονται αντίστοιχες τιμές στην παραλία της Πλαζ των Πατρών. Γιατί άραγε;