Δεν είναι λίγοι οι δημότες που πάνε και αφήνουν τα ρούχα τους στους μωβ κάδους της ανακύκλωσης που έχει βάλει σε διάφορα σημεία της Πάτρας ο δήμος.

Η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό το νέο ρεύμα ανακύκλωσης που ξεκίνησε την λειτουργία του είναι ικανοποιητική, όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η επιλογή των σημείων που τοποθετήθηκαν δεν ήταν σωστή και χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα.

Πάντως, η ικανοποιητική ανταπόκριση των Πατρινών στο ρεύμα αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Όπως έχει παρατηρηθεί στους μωβ κάδους πάνε συχνά και τους ανοίγουν ομάδες σκηνιτών Ρομά ή ομάδες αυτών που μένουν σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Παίρνουν από εκεί τα ρούχα που χρειάζονται και τα υπόλοιπα τα πετούν έξω, αφήνοντας τα εκτός των κάδων. Οι ομάδες αυτές όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν παίρνουν τα ρούχα για να τα φορέσουν ή γιατί τα έχουν ανάγκη, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι τα πωλούν στην μαύρη αγορά.

Ένα από τα σημεία που έχει γίνει αυτή η διαλογή είναι αυτό της πλατείας Παπαφλέσσα, όμως έχει γίνει και σε άλλα σημεία με μωβ κάδους. Το όλο θέμα θα πρέπει να εξεταστεί και ήδη κάποιοι σκοπεύουν να κάνουν σχετικές αναφορές στην Αστυνομία.