Άγνωστοι πήγαν και βανδάλισαν τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν από την υγρασία και την φθορά.

Είναι γνωστό ότι τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου, τα μπρούτζινα λιοντάρια και τα υπόλοιπα στοιχεία που τα διακοσμούν, πάσχουν από σκουριά, χωρίς να έχει γίνει κάτι με αυτό το θέμα αφού ως νεότερα πολιτιστικά μνημεία η συντήρηση τους είναι ένα έργο που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Όμως η προστασία τους που ανήκει; Αν όχι στον δήμο και στις αρχές της πόλης, τότε πού; Άγνωστοι μπήκαν στα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου, προφανώς βούτηξαν και στα νερά, μόνο και μόνο για να κάνουν το… δικό τους.

Να βάψουν δηλαδή με μαύρη μπογιά το μάρμαρο γύρω από τα συντριβάνια, αλλά και την βάση τους. Δεν είναι καιρός πια να γίνει κάτι και να σταματήσει αυτή η υποβάθμιση της πλατείας Γεωργίου;

Παρόμοιες μπογιές βλέπει πλέον κανείς και στις κολώνες έξω από το Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Οι βανδαλισμοί είναι «φρέσκοι». Θα κάνουν κάτι οι αρμόδιοι για να προφυλάξουν επιτέλους αυτά τα μνημεία της πόλης μας;

Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Απoσκίτη.